Grunnopplæring høsten 2014 | Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps

Grunnopplæring høsten 2014

Hjelpekorpsene i Vest-Agder Røde Kors går også iår sammen om å ha felles grunnopplæring for nye medlemmer. 

Grunnopplæringen består av ialt 4 kurs som alle må bli bestøtt for å bli godkjent medlem i Røde Kors Hjelpekorps (RKH) og være med på sanitetsvakter. I tillegg kommer kurs i søk og redningsarbeid for at medlemmene skal kunne delta i Hjelpekorpsets hovedoppgave som del av redningstjenesten. Det er en omfattende opplæringsperiode, og mange inntrykk som skal fordøyes. Men når du kommer ut på andre siden er du godkjent medlem i Norges største frivillige redningsorganisasjon.

Kursene er:

Dette er Røde Kors Hjelpekorps - Introduksjonskurs. Varighet: 3t
Kvalifisert Førstehjelp (K-FØR) - Førstehjelpskurs som gir deg en god innføring i generell førstehjelp. Varighet: >40t
Grunnleggende Samband (G-SAM) - Innføring i hvordan bruke sambandsradio, praktisk bruk og prosedyrer. Varighet: 9t
Grunnleggende Søk og Redning (G-SOR) - Innføring i hvordan søk- og redningsarbeid utføres.
Kvalifisert Søk og Redning (K-SOR) - Praktisk innføring i søk- og redningsarbeid, og gjør deltakerne kvalifisert for å delta med RKH.
G-SOR og K-SOR er slått sammen til ett kurs, og går over en helg fra fredag til søndag, pluss noen teorikvelder i forkant. 

 

Kristiansand RKH arrangerer første kurskveld 19.august kl 18:00 på UiA i Kristiansand.

Kurstider og undervisningsplan for alle kursene vil bli opplyst på første kurskveld, sammen med undervisningsmateriell for alle kursene.

Det eneste kravet til deg som ønsker å bli med, uten om at du bør være over 18 år, er at du er villig til å ofre noe av din fritid for å delta på sanitetsvakter og søk- og redningsaksjoner når du er godkjent medlem. Du bør også være glad i å gå på turer i skog og mark og ved allminnelig god helse :)

Har du lyst til å være med? Meld deg på til kurs@krkh.info og skriv kort om deg selv og hva du driver med og hvorfor du ønsker å være med, fødselsår, telefonnr og bostedsadresse. Si gjerne ifra om du har noe tidligere erfaring fra f.eks studier, Forsvaret, speideren eller annet som kan være aktuelt. 

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.